- 4 κσ κουταλιές κόλιαντρο
- 1 κ.σ. σπόρους κύμινο
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1 ½ κ.σ. σπόρους μαύρου κύμινου (shahjeera)
- 1 ½ κ.σ. ξηρό τζίντζερ
- 4-5 σπόρους μαύρο κάρδαμο
- 6-7 γαρίφαλα
- 1 κομμάτι κανέλα
- ¾ κ.γ. θρυμματισμένα φύλλα δάφνης
Προετοιμασία:
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε όλα τα υλικά εκτός από το τζίντζερ.
- Όταν τα μπαχαρικά ψηθούν και σκουρύνουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε σε ένα μύλο του καφέ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Φυλάμε το μείγμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.