Υλικά
- 5 -6 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο λέμον γκρας
- 3 φύλλα λάϊμ (θα τα βρείτε σε καταστήματα με Ασιατικά προϊόντα)
- 2 φλιτζ. μαλακό τόφου κομμένο σε κύβους
- 1 – 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
- σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 φλιτζ. μανιτάρια shitake (λεντινούλες) ή ότι μανιτάρια θέλουμε κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολου
- 1 φλιτζ. πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1/2 κονσέρβα (200γρ.) γάλα καρύδας
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 3 – 4 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Προετοιμασία
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά το ζωμό, σκόρδο, τσίλι και το τζίντζερ
- Μειώνουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, βράζουμε για 8 περίπου λεπτά
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, ντοματίνια, πιπεριές φλωρίνης και βράζουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά
- χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα καρύδας, σόγια σος, ζάχαρη και τον χυμό λάιμ
- Τέλος βάζουμε και το τόφου, μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά ακόμα .
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τον κόλιανδρο