Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές (χρησιμοποιούμε όλο το κουνουπίδι κορμό και φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε  για 2 με 3 λεπτά τον μαραθόσπορο, τον κόλιανδρο και όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα.
  2. Ρίχνουμε ζεστό ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά και 2 -3 δάχτυλα πιο πάνω.
  3. Βράζουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  4. Λιώνουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
Tags: