Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές (χρησιμοποιούμε όλο το κουνουπίδι κορμό και φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- 100 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά τον μαραθόσπορο, τον κόλιανδρο και όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα.
- Ρίχνουμε ζεστό ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά και 2 -3 δάχτυλα πιο πάνω.
- Βράζουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Λιώνουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.