Υλικά

  • 250 γρ γλυκοπατάτα
  • 1 φλιτζ. τριμμ. παξιμάδι Κυθήρων
  • 20 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.γ. garam masala
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε την γλυκοπατάτα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κύβους.
  2. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τους κύβους γλυκοπατάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για δέκα περίπου λεπτά.
  3. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα τις γλυκοπατάτες, αλεύρι, τζίντζερ, ξύσμα, το μισό παξιμάδι,το garam masala,  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το υπόλοιπο παξιμάδι με τα σουσάμια.
  5. Πλάθουμε το μείγμα γλυκοπατάτας σε μικρά κεφτεδάκια  και τα περνάμε μέχρι να καλυφθούν τελείως από το τριμμένο παξιμάδι.
  6. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι για 2 με 3 λεπτά.
Αναρτήθηκε την 1 Jan στην κατηγορία 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] / Α.Ορεκτικά/σαλάτες
Tags: