Υλικά
- 250 γρ γλυκοπατάτα
- 1 φλιτζ. τριμμ. παξιμάδι Κυθήρων
- 20 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κ.γ. garam masala
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βράζουμε την γλυκοπατάτα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κύβους.
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τους κύβους γλυκοπατάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για δέκα περίπου λεπτά.
- Βάζουμε σε μία λεκανίτσα τις γλυκοπατάτες, αλεύρι, τζίντζερ, ξύσμα, το μισό παξιμάδι,το garam masala, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το υπόλοιπο παξιμάδι με τα σουσάμια.
- Πλάθουμε το μείγμα γλυκοπατάτας σε μικρά κεφτεδάκια και τα περνάμε μέχρι να καλυφθούν τελείως από το τριμμένο παξιμάδι.
- Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι για 2 με 3 λεπτά.