Υλικά για 2 μερίδες
- 100 γρ. κινόα
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 -6 μανιτάρια λεντινούλες (shitake) κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. κόκκινο γλυκό κρασί (εγώ έβαλα πόρτο)
- 2 – 3 κ.σ. σόγια σος
- 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βράζουμε την κινόα για 5 με 7 λεπτά και την στραγγίζουμε
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να καεί λίγο και βάζουμε τα μανιτάρια, όταν βγάλουν τα νερά τους και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την ντομάτα και αφήνουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
- Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπερίτσα και το τζίντζερ.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνουμε τη σόγια σος, την κινόα, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Στο πιάτο βάζουμε πρώτη την κινόα, από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.