Υλικά για μια μεγάλη πιατέλα.
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 καρότα
- 1 σελινόριζα
- 12-15 βρασμένα κάστανα
- αλάτι
- φύλλα βασιλικού και ξηροί καρποί της επιλογής μας για το σερβίρισμα
για την πέστο
- 1 φλυτζάνι φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλυτζάνι βρασμένη σελινόριζα
- 1/2 φλυτζάνι κάσιους
- χυμό και ξύσμα από 1-2 λεμόνια
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1-2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο
Παρασκευή
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά (με λίγη προσοχή γιατί έχουν διαφορετική ώρα μέχρι να μαλακώσουν).
- Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να στεγνώσουν καλά, κόβουμε σε κομμάτια και τα περιλούζουμε με την πέστο όσο είναι ακόμα ζεστά.
πέστο
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, προσθέτουμε αν χρειάζεται να γίνει λίγο πιο ρευστή χυμό καρότου ή λίγο από το ζωμό των λαχανικών και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Χειμωνιάτικη, ζεστή, ελαφριά και μυρωδάτη σαλάτα.
Α.Χ.