Ζουμερά, πολύχρωμα, γευστικά και μυρωδάτα λαχανικά γεμάτα βιταμίνες.
Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρούς κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 κοτσάνια χωρίς φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα
- ξύσμα 1 λάιμ ή μικρού λεμονιού
για την κρέμα
- 1 μέτριο ή 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1/2 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
- 1/3 φλυτζάνι μουσκεμένα κάσιους
- 1/2 κρεμμυδάκι
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι σπόρους σιναπιού ή περισσότερο αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές άνηθο
- χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι
- 2 κουταλιές μηλόξυδο
Παρασκευή
- Κρατάμε από το κουνουπίδι μόνο τα λουλούδια και τα κόβουμε σε μπουκιές.
- Το ζεματάμε για 2′-3′, το κρυώνουμε στη βρύση και το σουρώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε μπόλικη κρέμα, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 1/2 ώρα να μαριναριστούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με πικάντικα φύτρα από ραπανάκια.
κρέμα κολοκυθιού
- Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κάσιους, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αρκετά απαλή κρέμα.
- Διορθώνουμε αν χρειάζεται τα μπαχαρικά και το λεμόνι.
- Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό ή χυμό μήλου.
Τολμήστε το και δεν θα απογοητευθείτε…
Α.Χ.