Παρ΄ότι το παντζάρι είναι σύμμαχος στην καρδιακή υγεία, ιδιαίτερα ωφέλιμο στην αιματική ροή και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης λόγω των νιτρικών αλάτων που περιέχει, δυσκολευόμαστε να το καταναλώσουμε ωμό λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης του. Σ’ αυτήν τη σαλάτα όμως τα πράγματα αλλάζουν ….
Υλικά
- 2 μέτρια παντζάρια
- 2 ξινόμηλα
- 3 λεπτά κλαδάκια σέλινο χωρίς τα φύλλα
- 1 χούφτα χονδροκομμένα καρύδια
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- λ’ιγες σταφίδες
Παρασκευή
- Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα τρίβουμε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη.
- Κόβουμε τα μήλα και το σέλινο σε μικρά καρέ.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε τα υλικά με το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε για 1/2 ώρα και σερβίρουμε.
Α.Χ.