Δοκιμάστε μια εναλλακτική εκδοχή στο σπανάκι και τα μανιτάρια, που μπορεί να παίξει το ρόλο του κυρίως πιάτου για τους λάτρεις του raw ή της σαλάτας.
Υλικά
- 400 gr χονδροκομμένο σπανάκι-χυμό 1 μεγάλου λεμονιού-αλάτι
- 1/2 ώριμο αβοκάντο σε καρέ
- 7-8 άσπρα ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτάλι ταμάρι ή σόγια σως
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3-4 κλαδάκια δυόσμο
- αλατοπίπερο
- 1 πρέζα καγιέν
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι με το λεμόνι και το αλάτι και το αφήνουμε για 1/2 ώρα να μαραθεί και να πάρει την εικόνα του μαγειρεμένου.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υπόλοιπα υλικά εκτός του δυόσμου, τα προσθέτουμε στο σπανάκι και αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστούν.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο.
Α.Χ.