Υλικά για 2 άτομα
- 300 γρ. σπαγγέτι
- 2 – 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 10 ελιές καλαμών
- 10 πράσινες ελιές
- 5 – 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 3 κ.σ. κάπαρη
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τριμμ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι/πιπέρι
Η συνταγή για τους VEGANS είναι η ίδια απλά δεν θα βάλουν παρμεζάνα
Προετοιμασία
- καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα σκόρδα.
- βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
- ψιλοκόβουμε την κάπαρη.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό (η αναλογία είναι 1 προς 5), φροντίζουμε να τα βράσουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο, τις ελιές και την κάπαρη.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι (δεν θέλει πολλή αλάτι γιατί έχουν οι ελιές και η κάπαρη).
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 5 – 6 λεπτά).
- Βάζουμε τα σπαγγέτι και την παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε και στολίζουμε τα πιάτα με τον βασιλικό.