Υλικά για 2 άτομα

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 2 – 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ελιές καλαμών
  • 10 πράσινες ελιές
  • 5 – 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τριμμ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι/πιπέρι

Η συνταγή για τους VEGANS είναι η ίδια απλά δεν θα βάλουν παρμεζάνα

Προετοιμασία

  1. καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα σκόρδα.
  2. βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
  3. ψιλοκόβουμε την κάπαρη.
  4. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό (η αναλογία είναι 1 προς 5), φροντίζουμε να τα βράσουμε  2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
  5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο, τις ελιές και την κάπαρη.
  6. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι (δεν θέλει πολλή αλάτι γιατί έχουν οι ελιές και η κάπαρη).
  7. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα  (περίπου 5 – 6 λεπτά).
  8. Βάζουμε  τα σπαγγέτι και την παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  9. Σερβίρουμε και στολίζουμε τα πιάτα με τον βασιλικό.