- 300 γρ. κρίταμο (μπορείτε να το μαζέψετε από τις βραχώδεις παραλίες, υπάρχει και στην Αττική)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 10 ντοματίνια ή μία ντομάτα
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
- μία πρέζα ρίγανη
- αλάτι πιπέρι
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον κρίταμο.
- Ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά τον κρίταμο σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Ανακατεύουμε σε μία λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.
- Αφήνουμε μία μέρα την σαλάτα στο ψυγείο για να μαριναριστεί (τρώγεται και αμέσως αλλά μαριναρισμένη είναι πολύ πιο νόστιμη).
- Βάζουμε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.