Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 1.Σαλάτες Σαλάτα με Φρέσκο Κρίταμο

Υλικά

  • 300 γρ. κρίταμο (μπορείτε να το μαζέψετε από τις βραχώδεις παραλίες, υπάρχει και στην Αττική)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 10 ντοματίνια ή μία ντομάτα
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • μία πρέζα ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον κρίταμο.
  2. Ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά τον κρίταμο σε αλατισμένο νερό που βράζει.
  3. Ανακατεύουμε σε μία λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.
  4. Αφήνουμε μία μέρα την σαλάτα στο ψυγείο για να μαριναριστεί (τρώγεται και αμέσως αλλά μαριναρισμένη είναι πολύ πιο νόστιμη).
  5. Βάζουμε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.