Υλικά
- 400 γρ. φυσικό τόφου κομμένο σε μπαστουνάκια
- 3 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 – 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 120 γρ. λιναρόσπορο
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 4 παξιμάδια Κυθήρων τριμμένα στο μπλέντερ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τόφου, το μιξ μπαχαρικών, τον χυμό από λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το τόφου στο ψυγείο για 1 εώς 3 ημέρες (όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο καλύτερη γεύση θα έχει)
- Βράζουμε τον λιναρόσπορο με 500 γρ. νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά, μετά από λίγη ώρα θα δούμε ότι το μείγμα μας έχει γίνει κολλώδες σαν αυγό…(έτσι θα αντικαταστήσουμε το αυγό στο πανάρισμα).
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ώστε να μπορούμε να βάλουμε τα χέρια μας αλλά να μην παγώσει πολύ και πήξει.
- Προχωράμε με τν διαδικασία για το πανάρισμα, πρώτα βουτάμε το τόφου στο μείγμα του λιναρόσπορου μετά στο αλεύρι, πάλι στον λιναρόσπορο και τέλος στο τριμμένο παξιμάδι (φροντίζουμε να καλυφθεί όλο το τόφου από το τριμένο παξιμάδι.
- Τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι μέχρι οι κροκέτες μας να πάρουν ένα χρυσό – καφέ χρώμα
- Συνοδεύουμε τις κροκέτες με τόφου μαγιονέζα ή σάλτσα μπάρμπεκιου