Υλικά για ταρτιέρα 20 cm περίπου
για τη βάση
- 100 gr τρύμμα καρύδας
- 100 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 gr κρύο βούτυρο
- 1 μεγάλο κρόκο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
για τη γέμιση
- 200 gr λευκή κουβερτούρα
- 150 gr κρέμα γάλακτος
- 50 gr γάλα
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 gr φράουλες
- 1 κουταλιά αραιή μαρμελάδα φράουλα
Παρασκευή
βάση
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα τρίβουμε με το κρύο βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.
- Ρίχνουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ανακατεύουμε γρήγορα με τα δάχτυλα αποφεύγοντας να ζυμώσουμε πολύ ώρα το μείγμα.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1/2-1 ώρα στο ψυγείο.
- Απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα. Τρυπάμε τη βάση με το πιρούνι.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30′ περίπου.
κρέμα σοκολάτας
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στα κομμάτια της σοκολάτας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν, χτυπάμε το αυγό, το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τη βάση με το μείγμα, βάζουμε την τάρτα σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο, την αφήνουμε για 10′, κλείνουμε εντελώς τη θερμοκρασία και αφήνουμε την τάρτα χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα για 40′ περίπου.
- Βγάζουμε την τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Κόβουμε τις φράουλες σε χονδρές φέτες, ρίχνουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε ελαφρά να γυαλίσουν.
- Στρώνουμε τις φέτες στην τάρτα όταν θελήσουμε να σερβίρουμε.
Α.Χ.