Υλικά για 8 μερίδες
- 500 gr ταλλιατέλες άσπρες και πράσινες
- 3 αυγά
- 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένο ρεγγάτο
- 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1 φλυτζάνι κρέμα
- 300 gr σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 10 λιαστά μαλακά τοματάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι καθαρισμένο αράπικο φυστίκι
- αλατοπίπερο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Παρασκευή
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σπανάκι.
- Βράζουμε τις ταλλιατέλες 2′ λιγότερο απ’ ότι προτείνεται στη συσκευασία και σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε μικρό ταψί τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο, το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, μπαχαρικά, το 1 φλυτζάνι τυρί, τα λιαστά, το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, τα τριμμένα φυστίκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′-30′ ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ώστε να σταθεί και σερβίρουμε.
Α.Χ.