Υλικά για 8 μερίδες

  • 500 gr ταλλιατέλες άσπρες και πράσινες
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένο ρεγγάτο
  • 1  1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα
  • 300 gr σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 λιαστά μαλακά τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλυτζάνι καθαρισμένο αράπικο φυστίκι
  • αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Παρασκευή

  1. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σπανάκι.
  2. Βράζουμε τις ταλλιατέλες 2′ λιγότερο απ’ ότι προτείνεται στη συσκευασία και σουρώνουμε.
  3. Βάζουμε σε μικρό ταψί τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο, το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, μπαχαρικά, το 1 φλυτζάνι τυρί, τα λιαστά, το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, τα τριμμένα φυστίκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′-30′ ή μέχρι να ροδίσει.
  5. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ώστε να σταθεί και σερβίρουμε.

Α.Χ.