Υλικά για 4 άτομα
- 2 φλιτζ. μπασμάτι
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/2 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
- 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. σόγια σός
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- ξεπλένουμε καλά το ρύζι
- Γεμίζουμε τα 2/3 από ένα μεσαίο κατσαρολάκι με νερό και το φέρνουμε σε βράση
- βάζουμε το λεμόνι λίγο αλάτι και το ρύζι
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να λιώσει, τόσο ώστε να είναι σπυρωτό
- Σουρώνουμε το ρύζι και ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη πιπεριά και το κάρυ
- Αφήνουμε 1 λεπτό και βάζουμε το κολοκύθι, το καρότο και το φρ. κρεμμυδάκι
- αφού σοταριστούν για 2 λεπτά σβήνουμε με τη σόγια σος και στη συνέχεια βάζουμε και το ρύζι
- ανακατεύουμε καλά και μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε τη ντομάτα και το γάλα καρύδας μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι
- αφήνουμε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά και σερβίρουμε αμέσως
Tips
- Αν θέλουμε πολύ καυτερό το φαγητό αφήνουμε και τα σπόρια της πιπεριάς, αν δεν το θέλουμε καθόλου καυτερό δεν βάζουμε πιπεριά τσίλι καθόλου.