Υλικά
- 1 μεγάλη ή 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 2 ψητές ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης
- 4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
- 1 μέτριο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι ξερό κόλλιανδρο
- χυμό και ξύσμα από 1/2-1 λεμόνι
- 1 καπάκι ξύδι μπαλσάμικο
- 60-100 gr παρθένο ελαιόλαδο
- προαιρετικά 200 gr γιαούρτι ή μαλακιά φέτα
Παρασκευή
- Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές, τις καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.
- Ψήνουμε (χωρίς να φοβόμαστε) τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας, απ’ όλες τις πλευρές, τις καλύπτουμε και τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά αφαιρώντας και τους μεγάλους σπόρους.
- Κόβουμε με μαχαιροπίρουνο ή λιώνουμε με το πιρούνι τις μελιτζάνες.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, κρεμμύδια, πιπεριά, μυρωδικά, κ.λ.π., ανακατεύοντας καλά.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε γιαούρτι ή φέτα, αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε.
Α.Χ.