- 3 Αυγά
- 3 κρόκους
- 3 ασπράδια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ ξύσμα από ακέρωτα λεμόνια
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού (περίπου 4)
- λίγο αλάτι
- 1 φλ. σαντιγί
Προετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ (μπασίνα) τα αυγά, τα ασπράδια, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί).
- Χτυπάμε με τον αυγογδάρτη (φουέ) συνεχώς για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις την κρέμα λεμονιού με την μαρέγκα και την σαντιγί (σαντιγί φτιάχνουμε χτυπώντας κρέμα γάλακτος στο μίξερ)