Υλικά

  • 3 Αυγά
  • 3 κρόκους
  • 3 ασπράδια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ ξύσμα από ακέρωτα λεμόνια
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού (περίπου 4)
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. σαντιγί

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ (μπασίνα) τα αυγά, τα ασπράδια, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί).
  3. Χτυπάμε με τον αυγογδάρτη (φουέ) συνεχώς για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
  5. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα
  6. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις την κρέμα λεμονιού με την μαρέγκα και την σαντιγί (σαντιγί φτιάχνουμε χτυπώντας κρέμα γάλακτος στο  μίξερ)
Αναρτήθηκε την 13 Apr στην κατηγορία 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegetarian] / Γ.Γλυκά/επιδόρπια
Tags: