Υλικά
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 φλ. θρυμματισμένη φέτα (προεραιτικά)
- 2 κ.σ. ξύδι
- 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Ψήνουμε την μελιτζάνα ολόκληρη στο γκριλ μέχρι να μαλακώσει (αν θέλουμε να της δώσουμε καπνιστή γεύση την καίμε κατευθείαν πάνω σε φωτια π.χ. στο γκαζάκι του καφέ ή και πάνω στο μάτι της κουζίνας).
- βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση και την μοιράζουμε σε δύο πιάτα, χαράζουμε λίγο την σάρκα της μελιτζάνας και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπά υλικά.
- Σερβίρεται ζεστή αλλά είναι πολύ νόστιμη και όταν κρυώσει.
Μία συνταγή από τον Χρήστο, sous chef του εστιατορίου Rosebud