Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Χωριάτικη Μελιτζανοσαλάτα (vegetarian – vegan)

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 φλ. θρυμματισμένη φέτα (προεραιτικά)
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Ψήνουμε την μελιτζάνα ολόκληρη στο γκριλ μέχρι να μαλακώσει (αν θέλουμε να της δώσουμε καπνιστή γεύση την καίμε κατευθείαν πάνω σε φωτια π.χ. στο γκαζάκι του καφέ ή και πάνω στο μάτι της κουζίνας).
  2. βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση και την μοιράζουμε σε δύο πιάτα, χαράζουμε λίγο την σάρκα της μελιτζάνας και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπά υλικά.
  4. Σερβίρεται ζεστή αλλά είναι πολύ νόστιμη και όταν κρυώσει.

Μία συνταγή από τον Χρήστο, sous chef του εστιατορίου Rosebud