Υλικά για 2-3 μερίδες
- 300 gr χονδροκομμένο σπανάκι
- 2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
- 1/2 μικρό πράσσο σε ροδέλες
- 1 μέτριο καρότο
- 1/3 κόκκινης πιπεριάς
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 κοφτό κουταλάκι ξερό κόλιανδρο
- 1 ποτηράκι άσπρο ξηρό κρασί
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- ξύσμα και χυμό λεμονιού
- 1 φλυτζάνι μισοβρασμένο αναποφλοίωτο ρύζι
Παρασκευή
- Βράζουμε για 20′ το ρύζι, το σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι ρυζόνερο.
- Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά, βάζοντας το σπανάκι στο τέλος.
- Όταν εξατμισθούν τα υγρά προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 2′-3′ σβήνουμε με το κρασί.
- Καλύπτουμε με το ρυζόνερο και νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι 2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια, ρίχνουμε αλατοπίπερο, κόλλιανδρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα υγρά ακόμα)
- Προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σε 2′-3′ κατεβάζουμε από την εστία.
Α.Χ.