Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 3. Κυρίως Πιάτα Σπανακόρυζο με αναποφλοίωτο ρύζι!

Υλικά για 2-3 μερίδες

  • 300 gr χονδροκομμένο σπανάκι
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 μικρό πράσσο σε ροδέλες
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1/3 κόκκινης πιπεριάς
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κοφτό κουταλάκι ξερό κόλιανδρο
  • 1 ποτηράκι άσπρο ξηρό κρασί
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • ξύσμα και χυμό λεμονιού
  • 1 φλυτζάνι μισοβρασμένο αναποφλοίωτο ρύζι

Παρασκευή

  1. Βράζουμε για 20′ το ρύζι, το σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι ρυζόνερο.
  2. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά, βάζοντας το σπανάκι στο τέλος.
  3. Όταν εξατμισθούν τα υγρά προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 2′-3′ σβήνουμε με το κρασί.
  4. Καλύπτουμε με το ρυζόνερο και νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι 2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια, ρίχνουμε αλατοπίπερο, κόλλιανδρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα υγρά ακόμα)
  5. Προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σε 2′-3′ κατεβάζουμε από την εστία.

Α.Χ.