Τορτίγιες είναι οι Μεξικάνικες κρέπες. Ψήνονται σε μαντεμένιο πλατώ ή βαρύ αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά για 6 τορτίγιες ή κρέπες
- 1/2 φλυτζάνι πολτοποιημένο βρασμένο φαγόπυρο
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ρυζιού
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλάκι μέλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- νερό περίπου 200 gr ή μέχρι να πάρουμε ελαφρά πηχτό χυλό
Παρασκευή
- Ενώνουμε τα υλικά με το μίξερ και αφήνουμε για λίγο το χυλό στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι, το αλλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μια μισογεμάτη κουτάλα χυλό. Στριφογυρίζουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί καλά ο χυλός ,αφήνουμε την τορτίγια να ψηθεί από τη μια πλευρά και τη γυρίζουμε με σπάτουλα ή στον αέρα (για τους εξπέρ), προσεκτικά γιατί σπάει εύκολα.
- Ακουμπάμε την κάθε τορτίγια πάνω σε λαδόκολλα, βάζοντας τη μία πάνω στην άλλη. Όταν κρυώσουν τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
ΤΙP
Με τις τορτίγιες φτιάχνουμε νόστιμα σάντουιτς αλλά και γλυκά παρασκευάσματα με μαρμελάδες, φρούτα και σοκολάτα.
Α.Χ.