Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκια λεβάντα ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 1/2 λίτρο βραστό νερό
Προετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξύδι και ρίχνουμε το βραστό νερό.
- Προσθέτουμε το κύμινο και 1 κ.σ. λεβάντα.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
- Ρίχνουμε το λεμόνι (ξύσμα και χυμό) και την υπόλοιπη λεβάντα.
- Πριν σερβίρουμε στολίζουμε κάθε πιάτο μέ λίγο φρέσκο κρεμμύδι.