Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκια λεβάντα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 1/2 λίτρο βραστό νερό

Προετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το ξύδι και ρίχνουμε το βραστό νερό.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο και 1 κ.σ. λεβάντα.
  4. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  5. Ρίχνουμε το λεμόνι (ξύσμα και χυμό) και την υπόλοιπη λεβάντα.
  6. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε κάθε πιάτο μέ λίγο φρέσκο κρεμμύδι.

 

Tags: