Υλικά
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1 αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/4 φλυτζανιού χυμό λεμόνι
- 2 φλυτζάνια φρέσκο χυμό ξυνόμηλου ή καρότου ή ζωμό λαχανικών
- αλατοπίπερο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Παρασκευή
- Ξεχωρίζουμε τα λουλούδια του μπρόκολου, τα αχνίζουμε για 5′ -10′ και τα περνάμε από το μούλτι με το χυμό της επιλογής μας ή το ζωμό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε το χτύπημα, διορθώνουμε αλατοπίπερο και λεμόνι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
TIPS
- Αν θέλουμε τη σούπα ωμή, χρησιμοποιούμε χυμούς αντί για ζωμό και δεν αχνίζουμε το μπρόκολο.
- Χρησιμοποιούμε τόσο χυμό ή ζωμό ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.
Α.Χ.