Υλικά

  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/4 φλυτζανιού χυμό λεμόνι
  • 2 φλυτζάνια φρέσκο χυμό ξυνόμηλου ή καρότου ή ζωμό λαχανικών
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Παρασκευή

  1. Ξεχωρίζουμε τα λουλούδια του μπρόκολου, τα αχνίζουμε για 5′ -10′ και τα περνάμε από το μούλτι με το χυμό της επιλογής μας ή το ζωμό.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε το χτύπημα, διορθώνουμε αλατοπίπερο και λεμόνι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

TIPS

  • Αν θέλουμε τη σούπα ωμή, χρησιμοποιούμε χυμούς αντί για ζωμό  και δεν αχνίζουμε το μπρόκολο.
  • Χρησιμοποιούμε τόσο χυμό ή ζωμό ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.

Α.Χ.