Υλικά

  • 100 γρ. μπρόκολο (μόνο οι κορυφές)
  • 100 γρ. κουνουπίδι(μόνο οι κορυφές)
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1/2 πράσινο μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 4 – 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 – 3 κ.σ. φύτρα ροβίτσας ή ότι άλλα φύτρα θέλουμε
  • 2 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζ. baby ρόκα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε πατάτες, καρότα και σελινόριζα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βράζουμε για 5 λεπτά το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
  3. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε τα βραστά λαχανικά σε χαρτί κουζίνας.
  4. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το μιξεράκι του καφέ προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο (μπορούμε να χτυπήσουμε το λαδολέμονο και με ένα σέικερ ή απλά να ανακατέψουμε, αλλά με αυτό τον τρόπο το λαδολέμονο δένει και μένει επάνω στα λαχανικά)
  5. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή σε βαθύ πιάτο.
Αναρτήθηκε την 15 Jan στην κατηγορία 2. Σαλάτες - vegan / 2. Σαλάτες - vegetarian / Α.Ορεκτικά/σαλάτες