- 2 φλιτζ. κινόα
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες
- 1/2 φλιτζ. χουρμάδες
- 1 φλιτζ. κάσιους
- 1 φλιτζ αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγάβης
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο ανανά
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε την κινόα σε νερό για 24 ώρες
- Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα και τα κάσιους σε νερό για 8 με 10 ώρες
- Σουρώνουμε την κινόα και την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις σταφίδες, τους χουρμάδες, τον λιναρόσπορο, τα μισά αμύγδαλα και τα μισά κάσιους, χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
- Στρώνουμε την ζύμη σε μία ταρτιέρα και την βάζουμε στον αφυγραντήρα ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 5 με 6 ώρες
- βάζουμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα αμύγδαλα και κάσιους το μέλι 1/3 φλιτζ. νερό και το ταχίνι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα
- Απλώνουμε την γέμιση στην τάρτα και καλύπτουμε με τον ψιλοκομμένο ανανά