Υλικά
- 2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο (ή οποιοδήποτε ρύζι για ριζότο)
- 25-30 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
- 1 μεγ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. άσπρο κρασί
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 2 φλιτζ. από το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να μαλακώσουν τα πορτσίνι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε τα πορτσίνι σε ένα μπολ με νερό μέχρι να μαλακώσουν
- Σε καυτό ζωμό λαχανικών ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε και το νερό από τα μανιτάρια
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε και το ρύζι
- Τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας
- Βάζουμε τον μισό από τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν τα υγρά (ανακατεύουμε συχνά ώστε να χυλώσει το ριζότο)
- Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
- Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά