Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Ριζότο με Πορτσίνι (Βασιλομανίταρα) [Αυθεντική Ιταλική Συνταγή]

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο (ή οποιοδήποτε ρύζι για ριζότο)
  • 25-30 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
  • 1 μεγ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. άσπρο κρασί
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζ. από το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να μαλακώσουν τα πορτσίνι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε τα πορτσίνι σε ένα μπολ με νερό μέχρι να μαλακώσουν
  2. Σε καυτό ζωμό λαχανικών ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε και το νερό από τα μανιτάρια
  3. Σε μία μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε και το ρύζι
  4. Τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας
  5. Βάζουμε τον μισό από τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  6. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν τα υγρά (ανακατεύουμε συχνά ώστε να χυλώσει το ριζότο)
  7. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
  8. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά