Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 3. Κυρίως Πιάτα Μαυρομάτικα με μάραθο και φασκόμηλο!

Υλικά για 5 μερίδες

  • 250 gr μαυρομάτικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  1/2 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 φλυτζάνι σάλτσα τομάτας ή 4 φρέσκιες
  • 1 κουταλάκι πελτέ
  • 1-2 πιπεριές τσούσκες (μικρά τσίλι)
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
  •  2 κλαδιά φρέσκο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • αλατοπίπερο

 

 

Παρασκευή

  1.  Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα, τ’ αφήνουμε να βράσουν για 15′ και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, την τομάτα, αλατοπίπερο, τις τσούσκες, νερό ή ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μαυρομάτικα.
  4. 5′ πριν κατεβάσουμε από την εστία, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μάραθο και φασκόμηλο.

Α.Χ.