Υλικά για 5 μερίδες
- 250 gr μαυρομάτικα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
- 1 φλυτζάνι σάλτσα τομάτας ή 4 φρέσκιες
- 1 κουταλάκι πελτέ
- 1-2 πιπεριές τσούσκες (μικρά τσίλι)
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
- 2 κλαδιά φρέσκο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα, τ’ αφήνουμε να βράσουν για 15′ και τα σουρώνουμε.
- Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, την τομάτα, αλατοπίπερο, τις τσούσκες, νερό ή ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μαυρομάτικα.
- 5′ πριν κατεβάσουμε από την εστία, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μάραθο και φασκόμηλο.
Α.Χ.