- 1/2 κιλό καρότα
- 2-3 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ με τη φλούδα του
- 2/3 κ.γ ρίγανη
- 1 κ.γ. χαμομήλι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1λεμόνι ξύσμα και χυμός
- αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Τα σωτάρουμε ελαφρά και γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό περίπου μέχρι 3 δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύσμα και χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά με ένα μπίμερ ή στο μπλέντερ.
- Πριν σερβίρουμε αρωματίζουμε το κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο χαμομήλι.