Υλικά για 10 ρολάκια για τη γέμιση
- 600 gr σπανάκι
- 4 κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσα
- 1 φλυτζάνι καφκαλίδες
- 1 φλυτζάνι άνηθο
- 250 gr φέτα
- 2 αυγά
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
για τη ζύμη
- 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές ξύδι ή ρακί
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- χλιαρό νερό περίπου 1 1/2 φλυτζάνι
Παρασκευή
- Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη και την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και στύβουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα και τα σωτάρουμε ελαφρά με το λάδι.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, σπάμε με τα δάχτυλα τη φέτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά .
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ωστόσο ανοίγουμε 10 λεπτά φύλλα 20 cm x 25 cm περίπου.
- Για να διευκολυνθούμε στο ίσο μοίρασμα της γέμισης, την χωρίζουμε εξαρχής σε 10 ίσα μέρη.
- Λαδώνουμε ελαφρά τη ζύμη, στρώνουμε κατά πλάτος τη γέμιση και τυλίγουμε χωρίς να σφίγγουμε το ζυμάρι. Φροντίζουμε να φυλακίσουμε τη γέμιση, διπλώνοντας από την αρχή τα πλαϊνά της ζύμης.
- Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50′ περίπου
ΤIP
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο χωριάτικο φύλλο, χωρίζοντας το καθένα στα δύο.
Α.Χ.