Σούπερ θρεπτικό, γεμάτο ασβέστιο και βιταμίνες, ελαφρύ και παραδόξως χωρίς την έντονη μυρωδιά του μπρόκολου, που για μερικούς είναι αντιπαθητική.
Υλικά για 2 μερίδες
- 1/2 φλυτζάνι κάσιους
- 1 φλυτζάνι νερό
- 2 φλυτζάνια ανθούς από μπρόκολο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι μέλι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
- αλατοπίπερο
- χυμό λεμόνι
Παρασκευή
- Χτυπάμε στο μούλτι, στη δυνατή ταχύτητα τα κάσιους με το νερό μέχρι να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα.
- Ζεματάμε το μπρόκολο για 1′ ρίχνοντας επάνω καυτό νερό και αμέσως το κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
- Μεταφέρουμε το μπρόκολο με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Σερβίρουμε με ψημένα κάσιους και raw κρουτόνς.
TIPS
Τη σούπα από μπρόκολο, μπορούμε να τη ζεστάνουμε, χωρίς να βράσει, για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα συστατικά ή να την απολαύσουμε κρύα (ανάλογα τα κέφια μας και την εποχή).
Ο λόγος που προτείνω να ζεματίσουμε το μπρόκολο, είναι γιατί πολλές φορές ανάμεσα στα λουλούδια κρύβονται αυγά από κάμπιες που δεν καλοφαίνονται.
Δείτε ακόμα: Raw παξιμαδάκια με λιαστές τομάτες και φύτρα από φαγόπυρο.
Α.Χ.