Σούπερ θρεπτικό, γεμάτο ασβέστιο και βιταμίνες, ελαφρύ και παραδόξως χωρίς την έντονη μυρωδιά του μπρόκολου, που για μερικούς είναι αντιπαθητική.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1/2 φλυτζάνι κάσιους
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 2 φλυτζάνια ανθούς από μπρόκολο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
  • αλατοπίπερο
  • χυμό λεμόνι

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε στο μούλτι, στη δυνατή ταχύτητα τα κάσιους με το νερό μέχρι να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα.
  2. Ζεματάμε το μπρόκολο για 1′ ρίχνοντας επάνω καυτό νερό και αμέσως το κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
  3. Μεταφέρουμε το μπρόκολο με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
  4. Σερβίρουμε με ψημένα κάσιους και raw κρουτόνς.

TIPS

Τη σούπα από μπρόκολο, μπορούμε να τη ζεστάνουμε, χωρίς να βράσει, για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα συστατικά ή να την απολαύσουμε κρύα (ανάλογα τα κέφια μας και την εποχή).

Ο λόγος που προτείνω να  ζεματίσουμε το μπρόκολο, είναι γιατί πολλές φορές ανάμεσα στα λουλούδια κρύβονται αυγά από κάμπιες που δεν καλοφαίνονται.

 

Δείτε ακόμα: Raw παξιμαδάκια με λιαστές τομάτες και φύτρα από φαγόπυρο.

 

Α.Χ.