Το λάχανο είναι από τα σπουδαία λαχανικά και σ’ αυτή την περίπτωση το γνωστό “σιγά τα λάχανα” μάλλον δε δικαιολογείται. Κάθε είδος λάχανου έχει διαφορετική υφή , χρώμα ακόμα και  διατροφική αξία. Καθώς επίσης διατηρούνται για καιρό στο ψυγείο, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε ενδιαφέρουσες χρωματιστές σαλάτες. Το άσπρο λάχανο, αυτό που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε αλλά και το κόκκινο που είναι αρκετά σκληρό, μπορούμε να τα κάνουμε πιο τρυφερά αν τα κόψουμε και τα αφήσουμε για λίγο να μαριναριστούν με αλάτι, ζάχαρη ή μέλι και χυμό λεμονιού. Μπορούμε ακόμα να τ’ αφήσουμε άκοπα μέσα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να γίνουν πολύ πιο τρυφερά γιατί απορροφούν νερό, και διογκώνονται οι ίνες τους.

Υλικά για μεγάλη σαλάτα

  • 1/2 Κινέζικο λάχανο λεπτοκομμένο
  • 1/3 μικρό κόκκινο λάχανο λεπτοκομμένο
  • 1/5 μεσαίο άσπρο λάχανο λεπτοκομμένο
  • 10 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 5-6 ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι μαγιονέζα από κάσιους ή μαγιονέζα από αβοκάντο
  •  1 χούφτα κρουτόνς

Παρασκευή

Προετοιμάζουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαγιονέζα  και γαρνίρουμε με ψημένους ξηρούς καρπούς ή κρουτόνς.

Δείτε:

Vegan μαγιονέζα με κάσιους.

 Δείτε συγκεντρωμένες 20 συνταγές για Ωμοφαγικές μαγιονέζες ή ντιπ με αβοκάντο . .

Mαγιονέζα αμυγδάλου. Ωμοφαγική συνταγή

 

Α.Χ.