Χειμωνιάτικες γεύσεις, αχνιστό, λεμονάτο φαγάκι, ελαφρύ και οικονομικότατο!

Υλικά για 4-5  μερίδες

  • 1/2 μέτριο λάχανο χονδροκομμένο
  • 1 μέτρια ρίζα σέλερι χονδροκομμένη
  • 1/2 σελινόριζα σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλλες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια

Παρασκευή

  1. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά.
  2. Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν για 20′-30′, φροντίζοντας να μείνει ζωμός για το αυγολέμονο.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπάμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ελαφρά.
  5. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό στριφογυρίζουμε  την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από την εστία.

Α.Χ.