Υλικά για 4 μερίδες
για τη βάση
- 1 φλυτζάνι φύτρα φαγόπυρου 3 ημερών
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
για τη γέμιση
- 2 κολοκύθια τριμμένα στη ψιλή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
- τους σπόρους από 1 φρέσκο καλαμπόκι ή 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο
- 1/3 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1/4 κρεμμυδιού
- 1/4 κόκκινης πιπεριάς
- αλατοπίπερο
- φρέσκο ή ξερό θυμάρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 10 ξυδάτες ελιές κομμένες σε λεπτές φέτες και μερικές για γαρνίρισμα
Παρασκευή
- Περνάμε τα υλικά της βάσης από το μίξερ, φροντίζοντας να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
- Στρώνουμε σε μικρή ταρτιέρα το μείγμα και το αφήνουμε για 6 ώρες περίπου στο φούρνο στους 45 βαθμούς, γυρνώντας το και από τις 2 πλευρές. Βοηθάει αν στρώσουμε λαδόκολλα στη βάση, για να μπορέσουμε να το αναποδογυρίσουμε.
- Περνάμε από το μίξερ το καλαμπόκι μαζί με την πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού ψιλοκοπούν, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίζουμε να στύψουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια. Στρώνουμε το μείγμα συη βάση των φύτρων και το σερβίρουμε σαν σαλάτα ή κυρίως ωμοφαγικό γεύμα.
Α.Χ.