Home συνταγές 5.Διεθνής Κουζίνα Ινδική Κουζίνα Τσαπάτι. Ινδικά πιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης.

Τα τσαπάτι τα χρησιμοποιούν οι Ινδοί αντί για κουτάλι. Γεμίζουν ένα κομμάτι από τσαπάτι με φαγητό και το τρώνε . Παλιά συνήθεια το finger food

Tα βασικά υλικά του τσαπάτι είναι: αλεύρι ολικής, αλεύρι από ρεβύθια ή κουκιά, νερό και λίγο αλάτι. Ψήνεται σε βαρύ μαντεμένιο σκεύος ή επάνω σε λεπτή  σχάρα στα κάρβουνα.

Ένας φίλος Ινδός, μου έδειξε μια παραλλαγή με τριμμένο κρεμμύδι και μπόλικο κάρυ.

Υλικά για 4 τσαπάτι

  • 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κουταλάκι κάρυ
  • λάδι για τηγάνισμα
  • προαιρετικά 1/3 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο και μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
  2. Απλώνουμε σε στρογγυλά φύλλα το κάθε κομμάτι ζύμης και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές, σε μέτρια φωτιά.

ΤΙP

Συνοδεύσαμε τα τσαπάτι με μια χωριάτικη σαλάτα μόνο. Δεν χρειαζόταν τίποτ’ άλλο.

Α.Χ.

 

 

Αναρτήθηκε την 29 Oct στην κατηγορία Ινδική Κουζίνα / Πίτες Αλμυρές