Τα τσαπάτι τα χρησιμοποιούν οι Ινδοί αντί για κουτάλι. Γεμίζουν ένα κομμάτι από τσαπάτι με φαγητό και το τρώνε . Παλιά συνήθεια το finger food…
Tα βασικά υλικά του τσαπάτι είναι: αλεύρι ολικής, αλεύρι από ρεβύθια ή κουκιά, νερό και λίγο αλάτι. Ψήνεται σε βαρύ μαντεμένιο σκεύος ή επάνω σε λεπτή σχάρα στα κάρβουνα.
Ένας φίλος Ινδός, μου έδειξε μια παραλλαγή με τριμμένο κρεμμύδι και μπόλικο κάρυ.
Υλικά για 4 τσαπάτι
- 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι κάρυ
- λάδι για τηγάνισμα
- προαιρετικά 1/3 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο και μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
- Απλώνουμε σε στρογγυλά φύλλα το κάθε κομμάτι ζύμης και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές, σε μέτρια φωτιά.
ΤΙP
Συνοδεύσαμε τα τσαπάτι με μια χωριάτικη σαλάτα μόνο. Δεν χρειαζόταν τίποτ’ άλλο.
Α.Χ.