Υλικά
- 1 κιλό καλοπλυμένες ρώγες σουλτανίνας
- 600 gr ζάχαρη
- χυμό από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
- φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 μικρό κλαδάκι αρμπαρόριζας
Παρασκευή
- Αφήνουμε για λίγες ώρες τη ζάχαρη με τα σταφύλια και το χυμό πορτοκαλιού.
- Βράζουμε για 10′ περίπου τα σταφύλια, ξαφρίζοντας τακτικά.
- Κατεβάζουμε και αφήνουμε για 12 ώρες περίπου, ώστε να βγούν όλα τα υγρά από τα σταφύλια. Το ξαναβράζουμε για 5′ προσθέτοντας τη φλούδα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα όταν δέσει το σιρόπι και μεταφέρουμε το γλυκό όσο είναι πολύ ζεστό σε βάζα. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε σ’ αυτήν τη θέση μέχρι να κρυώσει.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συντήρησης (αν και αμφιβάλλω ότι θα μείνει).
Α.Χ.