Πλούσιο και γευστικό μείγμα που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μια πολύ γρήγορη σάλτσα σε ζυμαρικά, σε πίτσα ή ακόμα επάνω σε μπρουσκέτες.
Υλικά
- 20 περίπου μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 2 κουταλιές κάππαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
- 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά άσπρο ξύδι
- 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- προαιρετικά 1/2 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα από την προηγούμενη ημέρα, τα ξεφλουδίζουμε και τα πολτοποιούμε.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, το ξύδι και αν χρειάζεται διορθώνουμε.
- Αλατοπίπερο προσθέτουμε στο τέλος γιατί και οι ελιές και η κάππαρη είναι αλμυρά.
Α.Χ.