Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Χορτοφαγικό και ωμοφαγικό ταπενάντ (για πίτσα και ζυμαρικά).

Πλούσιο και γευστικό μείγμα που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μια πολύ γρήγορη σάλτσα σε ζυμαρικά, σε πίτσα ή ακόμα επάνω σε μπρουσκέτες.

Υλικά

  • 20 περίπου μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά άσπρο ξύδι
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • προαιρετικά 1/2 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα από την προηγούμενη ημέρα, τα ξεφλουδίζουμε και τα πολτοποιούμε.
  2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, το ξύδι  και αν χρειάζεται διορθώνουμε.
  4. Αλατοπίπερο προσθέτουμε στο τέλος γιατί και οι ελιές και η κάππαρη είναι αλμυρά.

Α.Χ.