Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 4. Επιδόρπια / Γλυκά [ Τάρτα μήλου με αλεύρι χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη.!

Υλικά

για τη βάση

  • 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 αυγό
  • 150 gr φυτικό βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα

για τη γέμιση

  • 1 χούφτα σταφίδες μουσκεμένες σε χυμό πορτοκάλι
  • 5-6 αποξηραμένα σύκα μουσκεμένα σε χυμό πορτοκάλι
  • 5 μήλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο κακκουλέ
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 πορτοκάλι

Παρασκευή

  1. Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2.  Κόβουμε τα 4 μήλα και τα σύκα σε μικρέ καρέ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με όλα τα υλικά .
  3. Τα περνάμε από την κατσαρόλα με το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να μαραθούν και να εξατμισθούν τα περισσότερα υγρά αλλά όχι όλα.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 20 cm περίπου, καλύπτοντας και τα πλαϊνά και την ψήνουμε για 20′ στους 175 βαθμούς.
  5. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Προσθέτουμε τη γέμιση κρύα και στρώνουμε από πάνω το 5ο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες και το μισό πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  7. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει λίγο το μήλο και το πορτοκάλι.
  8. Σερβίρουμε με spicy σιρόπι ή σιρόπι πορτοκαλιού.
  9. Για όσους θέλουν ζάχαρη σερβίρουμε με θρυμματισμένη καραμέλα.

Α.Χ.