Ζουμερή, μυρωδάτη και πολύ γρήγορη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μείνει η ζύμη στο ψυγείο, ούτε να ψήσουμε από πριν την κρέμα.
Υλικά για βάση 20 cm
για τη βάση
- 220 gr αλεύρι up χωρίς γλουτένη
- 100 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 150 gr κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 3 κουταλάκια γλ. κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές ζάχαρη
——
- 1/2 ανανά σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- Ζυμώνουμε ελαφρά τα υλικά της ζύμης και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα.
- Χτυπάμε ελαφρά τα υλικά της κρέμας και ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα.
- Ψήνουμε για 15′ στους 170 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και στρώνουμε τις φέτες ανανά. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25′ ακόμα ή μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να ροδίσει η ζύμη της τάρτας.
Α.Χ.