Ζουμερή, μυρωδάτη και πολύ γρήγορη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μείνει η ζύμη στο ψυγείο, ούτε να ψήσουμε από πριν την κρέμα.

Υλικά για βάση 20 cm

για τη βάση

  • 220 gr αλεύρι up χωρίς γλουτένη
  • 100 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  •  2 κουταλιές ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

για την κρέμα 

  • 150 gr κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια γλ. κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

——

  • 1/2 ανανά σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Παρασκευή  

  1. Ζυμώνουμε ελαφρά τα υλικά της ζύμης και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα.
  2. Χτυπάμε ελαφρά τα υλικά της κρέμας και ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα.
  3. Ψήνουμε για 15′ στους 170 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και στρώνουμε τις φέτες ανανά. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25′ ακόμα ή μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να ροδίσει η ζύμη της τάρτας.

Α.Χ.