Υλικά
- 1 μάτσο ρόκα κομμένη με το χέρι σε χονδρά κομμάτια
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- 1/4 κόκκινης πιπεριάς ζουλιέν
- 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- 1 φλυτζάνι φύτρα φαγόπυρου
- βινεγκρέτ δυόσμου με πορτοκάλι για το ντρέσσινγκ
- 1/2-1 πορτοκάλι σε φιλετάκια
Παρασκευή
Προετοιμάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ.
Βινεγκρέτ δυόσμου με πορτοκάλι
- 1/3 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1/3 φλυτζανιού μηλόξυδο
- 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- 20 μεγάλα φύλλα δυόσμου
- αλατοπίπερο
Χτυπάμε καλά στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά παχύρευστο μείγμα.
- Μπορούμε να κρατήσουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.
- Εάν στεγνώσουμε καλά τα κομμένα λαχανικά και τα κόψουμε με το χέρι, μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για 2 μέρες τουλάχιστον και να έχουμε έτοιμη σαλάτα, προσθέτοντας την τελευταία στιγμή το ντρέσσινγκ.
- Για να φιλετάρουμε το πορτοκάλι: ξεφλουδίζουμε καλά το φρούτο χωρίς να αφήσουμε καθόλου άσπρο στρώμα επάνω και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις σκελίδες ανάμεσα στις μεμβράνες.
Α.Χ.