Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 2. Σαλάτες - vegan Δροσερή σαλάτα με φύτρα φαγόπυρου και φιλετάκια πορτοκαλιού.

Υλικά

  • 1 μάτσο ρόκα κομμένη με το χέρι σε χονδρά κομμάτια
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 κόκκινης πιπεριάς ζουλιέν
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι φύτρα φαγόπυρου
  • βινεγκρέτ δυόσμου με πορτοκάλι για το ντρέσσινγκ
  • 1/2-1 πορτοκάλι σε φιλετάκια

 

 

Παρασκευή 

Προετοιμάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ.

Βινεγκρέτ δυόσμου με πορτοκάλι

  • 1/3 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 φλυτζανιού μηλόξυδο
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 20 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • αλατοπίπερο

Χτυπάμε καλά στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά παχύρευστο μείγμα.

ΤIPS

  • Μπορούμε να κρατήσουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.
  • Εάν στεγνώσουμε καλά τα κομμένα λαχανικά και τα κόψουμε με το χέρι, μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για 2 μέρες τουλάχιστον και να έχουμε έτοιμη σαλάτα, προσθέτοντας την τελευταία στιγμή το ντρέσσινγκ.
  • Για να φιλετάρουμε το πορτοκάλι: ξεφλουδίζουμε καλά το φρούτο χωρίς να αφήσουμε καθόλου άσπρο στρώμα επάνω και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις σκελίδες ανάμεσα στις μεμβράνες.

Α.Χ.