- 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι της επιλογής μας και 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
- 200 gr κρασί (1 ποτήρι)
- 200 gr ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (1 ποτήρι)
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα όλα τα υλικά της ζύμης ελαφρά χωρίς να ζυμώνουμε με δύναμη.
- Η ζύμη είναι εξαιρετικά απαλή και μαλακιά, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά την αφήνουμε χωρίς ζύμωμα.
- Χωρίζουμε για ευκολία τη ζύμη σε 22 μπαλάκια και παίρνοντας το καθένα απ’ αυτά στη χούφτα, τ’ ανοίγουμε απαλά στο σχήμα που θέλουμε (πάντα στη χούφτα μας). Βάζουμε 1 κουταλιά περίπου γέμιση και κλείνουμε απαλά με τα δάχτυλα φτιάχνοντας μισοφέγγαρα. Αν μας δυσκολεύει, ακουμπάμε το πιτάκι στο ταψί και του δίνουμε το σχήμα του.
Α.Χ.
Δείτε ακόμα:
Καλοκαιρινά “κουραμπιεδάκια” με γέμιση από σύκα και καρύδια. Vegan.
Μηλοπιτάκια με ξηρούς καρπούς. Vegan.
Κoυρού. Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα,Vegan χορτοπιτάκια.
Ροδακινοπιτάκια με καρύδα.Vegan.