Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 4. Επιδόρπια / Γλυκά [ Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι και μυρωδικά.

Υλικά

  • 1 ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή μηλόξυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το λάδι με το χέρι, βάζουμε όλα τα μυρωδικά , το χυμό με τη σόδα, το κονιάκ και ανακατεύουμε τα υλικά.
  2. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το μισό αλεύρι με το μπέηκιν πάουντερ, και ζυμώνοντας προσθέτουμε όσο χρειάζεται από το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα της επιλογής μας και αν θέλουμε τα περνάμε με αυγό ή τα πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη ή τα αφήνουμε όπως είναι.
  4. Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς για 20′-30′ περίπου.

Βάγια Πανοπούλου.