Υλικά για 28 περίπου κομμάτια
ζύμη κουρού
- 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι της επιλογής μας και 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
- 200 gr κρασί (1 ποτήρι)
- 200 gr ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (1 ποτήρι)
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
γέμιση
- 28 κουταλάκια μαρμελάδα σύκο ή 15 φρέσκα σύκα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 14 χονδροκομμένα καρύδια ή 1 1/2 χούφτα περίπου
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα όλα τα υλικά της ζύμης κουρού ελαφρά, χωρίς να ζυμώνουμε με δύναμη.
- Η ζύμη κουρού είναι εξαιρετικά απαλή και μαλακιά, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά την αφήνουμε χωρίς ζύμωμα και τη χρησιμοποιούμε αμέσως.
- Δεν ανοίγουμε φύλλο αλλά χωρίζουμε τη ζύμη για ευκολία σε 28 ίσα μέρη που θα τα γεμίσουμε στη χούφτα μας.
- Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια.
- Απλώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης στη χούφτα, σε μικρό κύκλο και το γεμίζουμε με 1 κουταλάκι γέμιση ή μισό σύκο και λίγα καρύδια, το κλείνουμε απαλά αφήνοντας το σαν μικρή μπάλα και το ακουμπάμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 περίπου βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
- Τα πασπαλίζουμε με άχνη όσο είναι ακόμα ζεστά και τα βγάζουμε από το ταψί με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Α.Χ.
Δείτε ακόμα:
Μηλοπιτάκια με ξηρούς καρπούς. Vegan.
Ροδακινοπιτάκια με καρύδα. Vegan.
Κουρού. Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα, Vegan χορτοπιτάκια.
Aιχμαλώτησα τη μυρωδιά του Καλοκαιριού, σ’ ένα βάζο με μαρμελάδα σύκο!