- 4 φλυτζάνια λιωμένο καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια
- 4 κουταλιές μέλι
- 10 φύλλα δυόσμου ή μέντας
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα ακέρωτου λεμονιού ή λάιμ
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 παγάκια
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε με επιμέλεια το καρπούζι, χτυπάμε στο μίξερ τα παγάκια με το μέλι και το δυόσμο μέχρι να λιώσουν, προσθέτουμε το καρπούζι και πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό- κατά προτίμηση- σκεύος, με καπάκι ή σε παγωτομηχανή και το αφήνουμε στο ψυγείο.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή φροντίζουμε αν θέλουμε να το ανακατεύουμε κάθε 1/2 ώρα ή εάν η γρανίτα παγώσει πολύ, την ώρα του σερβιρίσματος, την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια και φύλλα δυόσμου.
Α.Χ.