Υλικά

ζύμη

  • 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 gr μαργαρίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη
  • 5-6 κουταλιές κονιάκ
  • λίγο νερό αν χρειαστεί για να ζυμωθεί ελαφρά η ζύμη

γέμιση

  •  400 gr ανάλατη μυζήθρα
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλυτζανιού ζάχαρη και 3-4 κουταλιές ακόμα
  • 1 κοφτό κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Παρασκευή

ζύμη

  1. Ανακατεύουμε την κρύα μαργαρίνη με το αλεύρι -αφού κρατήσουμε μισό φλυτζάνι στην άκρη -και το τρίβουμε μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά ίσα-ίσα μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη , μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

γέμιση

  1. Αφρατεύουμε στο μίξερ τη μυζήθρα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και προσθέτουμε το μισό φλυτζάνι αλεύρι που έχουμε κρατήσει, τη ζάχαρη, το μπέηκιν, το ξύσμα και τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Απλώνουμε με το χονδρό πλάστη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες τη ζύμη σε πάχος 1/2 cm περίπου και κόβουμε με τη βοήθεια ενός φλυτζανιού ή κουπ-πατ διαμέτρου 10 cm, στρογγυλά κομμάτια που τα εφαρμόζουμε σε βουτυρωμένες φόρμες για τάρτες.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να καραμελώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′ περίπου.

Όταν βγουν, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με γλυκό λεμόνι.

Αν προτιμάμε και για περισσότερη ευκολία μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη τάρτα.

Α.Χ.