Υλικά
- 100 gr κιμά σόγιας
- 1 τριμμένη μέτρια πατάτα
- 1 μέτριο τριμμένο κολοκύθι
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1/2 ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1 κουταλιά πάστα τομάτας
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο και μαντζουράνα
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 3-4 κουταλιές σόγια σως ή ταμάρι
- αλατοπίπερο
- 1 φλυτζάνι μουσκεμένο και στυμμένο ψωμί
- 1/3 φλυτζανιού λάδι
- 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
- 5-6 κουταλιές κορν φλάουρ ή αλεύρι ή αλεσμένο παξιμάδι (ή όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη, χωρίς να γίνει σφιχτή)
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα.
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τη σόγια για 20 – 30 λεπτά , τη στύβουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Ζυμώνουμε τα υλικά σε κανονική ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για σχεδόν 1 ώρα στο ψυγείο.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
TIPS
- Εναλλακτικά, μπορούμε να μην τα αλευρώσουμε αλλά να τα αραδιάσουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω και να τα ψήσουμε για μισή ώρα – 3/4(ανάλογα με το μέγεθος που τους έχουμε δώσει), φροντίζοντας να τα γυρίσουμε απ’ όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά και σάλτσα τομάτας με γεύση δυόσμου.
Α.Χ.