Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Kεφτεδάκια με κιμά σόγιας και λαχανικά.

 

Υλικά

  • 100 gr κιμά σόγιας
  • 1 τριμμένη μέτρια πατάτα
  • 1 μέτριο τριμμένο κολοκύθι
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/2 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 κουταλιά πάστα τομάτας
  • 1/2  φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο και μαντζουράνα
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3-4 κουταλιές σόγια σως ή ταμάρι
  • αλατοπίπερο
  • 1 φλυτζάνι μουσκεμένο και στυμμένο ψωμί
  • 1/3 φλυτζανιού λάδι
  • 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • 5-6 κουταλιές κορν φλάουρ ή αλεύρι ή αλεσμένο παξιμάδι (ή όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη, χωρίς να γίνει  σφιχτή)
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα.

 

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε τη σόγια για 20 – 30 λεπτά , τη στύβουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε τα υλικά σε κανονική ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για σχεδόν 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

TIPS

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να μην τα αλευρώσουμε  αλλά να τα αραδιάσουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω και να τα ψήσουμε για μισή ώρα – 3/4(ανάλογα με το μέγεθος που τους έχουμε δώσει), φροντίζοντας να τα γυρίσουμε απ’ όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά και σάλτσα τομάτας με γεύση δυόσμου.

Α.Χ.